Supa crema de ardei copti

Supa crema de ardei copti

Pentru ca ne plac foarte mult ardeii copti, cum sa ne bucuram cat mai mult de gustul lor dulce si usor afumat decat intr-o supa crema. Supa crema de ardei copti tocmai ce a intrat in preferintele noastre in materie de supe :).

Pentru un gust deosebit incercati sa folositi ardei proaspeti, din gradina sau de la tarani din piete sau targuri si sa combinati mai multe tipuri de ardei: capia, gogosar, ardei gras, ardei iute.

Supa se serveste cu crutoane de paine. Reteta pentru crutoanele cu ierburi si parmezan pe care le-am folosit o gasiti aici.

ardei copti

Ingrediente – Supa crema de ardei copti

  • 500 gr de ardei rosii
  • ardei iute
  • 4 catei de usturoi
  • 3 cepe
  • ulei de masline
  • 1 litru de supa de legume
  • 2 foi de dafin
  • o lingurita cimbru uscat
  • o lingura de otet
  • sare si piper

 

Mod de preparare – Supa crema de ardei copti

Inainte de toate punem ardeii la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt in cuptorul incins in prealabil la 200 grade. Ii intoarcem din cand in cand sa nu se arda si ii scoatem cand s-au inmuiat. Ii curatam de coaja si de seminte si ii tocam cu cutitul in bucati mai mari.

Intr-o cratita mai mare incingem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa tocata marunt pana devine translucida. Adaugam apoi ardeiul copt, condimentele, usturoiul tocat fin si ardei iute (puteti adauga mai mult sau mai putin in functie de cat de picanta va place supa) si calim 1-2 minute pana cand se intrepatrund aromele.

Adaugam apoi supa si restul de ingrediente si lasam la fiert aproxitmativ 20 minute. Luam oala de pe foc si pasam ingredientele cu ajutorul uni blender pana se transforma intr-o crema fina. O potrivim de sare si de piper si o servim calda sau rece alaturi de crutoanele preferate.

 

Please install and activate Basic MailChimp plugin from Appearance → Install Plugins.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*