spaghetti bolognese

spaghete bolognese

Asa cum va scriam acum ceva timp, atunci cand fac ragu bolognese, fac o cantitate mai mare decat am nevoie pentru a-l congela si a-l folosi cand nu am timp sa gatesc altceva. Sosul este foarte la indemana cand sunteti pe graba pentru ca puteti pregati o masa¬†impresionanta in doar cateva minute. Tot ce trebuie sa faceti este sa fierbeti cateva paste (orice aveti in casa), sa incalziti sosul si sa va bucurati de o mancare comparabila cu cea din restaurantele italienesti ūüôā

* Daca sosul devine foarte gros dupa ce il reincalziti mai puneti cateva linguri din apa in care au fiert pastele pentru a-l subtia

De data aceasta am combinat sosul cu spaghete, asa cum de fapt este si versiunea originala.

Spaghetti alla bolognese, asa cum este denumirea in italiana, este un fel de paste inventat in afara Italiei si consta intr-un sos de carne servit pe un pat de spaghete. Sosul, ragu alla bolognese, se face din carne tocata de vita, ceapa, morcov, telina, pasta de rosii si vin si este unul din cele mai cunoscute sosuri de paste din lume (acestea sunt ingredientele de baza, restul pot varia sau pot fi omise in functie de modul in care a fost adaptata reteta).

* Intotdeauna pastele bolognese se servesc cu parmezan ras deasupra 

In afara de Spaghete bolognese, ragu-ul bolognese mai este cunoscut si pentru combinatiile cu tagliatelle (tagliatelle al rag√Ļ), ¬†sau lasagna (lasagne alla bolognese); dar datorita faptului ca este foarte versatil se poate folosi in combinatie cu orice tip de paste.

In ciuda faptului ca Spaghetele Bolognese sunt atat de cunoscute in toata lumea, in Italia, ragu-ul bolognese nu se serveste foarte des cu spaghete pentru ca sosul nu adera foarte bine la acest tip de paste. Personal imi place sa combin acest sos cu penne sau fusilli.

Articolul complet pentru Ragu Bollognese il gasiti aici.

 

 

Please install and activate Basic MailChimp plugin from Appearance → Install Plugins.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*