O reteta asiatica, foarte usoara, care urca repede in preferintele noastre cand vine vorba de cina din timpul saptamanii. Adica facem preparatul asta saptamanal de ceva timp.

Mai ales ca uleiul de susan tine doar 2 luni din momentul in care este desfacut si asta este singura reteta in care il folosim acum. Asadar ,trebuie sa folosim cat mai mult din el.

Dar nu numai din cauza asta 🙂

Somonul este foarte bun. Gustul de aluna/nuca/susan prajit se combina foarte bine cu iuteala usoara si ghimbirul fresh!

P1010291

Ingrediente
pentru 4 portii

– 4x150g file de somon
– 1 chilli rosu
– 1cm de ghimbir proaspat
– 100ml sos de soia luati o versiune mai light, mai putin intens
– 3 linguri de miere
– 2 linguri ulei de susan
– ulei de masline

– 300g noodles clasici, din faina de grau (dar puteti folosi si soba noodles)
– 200g spanac baby; puteti face si cu varza pak choy / buk choy (sau fara)

– lime pentru servit
– ceapa verde sau chives pentru servit

Good to know
daca nu gasiti ulei de susan puteti presara cateva seminte de susan peste somon la final

Ready set go!
1. Pune 2l de apa la fiert cu o lingurita de sare. Cand apa incepe sa fiarba pune la fiert noodles conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt fierti clateste-i bine in apa rece si lasa-i separat pana cand vei avea nevoie din nou de ei.

2. Intre timp combina chilli-ul tocat marunt, ghimbirul curatat si taiat bastonase foarte subtiri (il poti da pe o razatoare fina daca nu iti place sa il simti crocant dupa) sosul de soia si mierea intr-un bol.

3. Sterge bine somonul de apa, presara-l cu sare si piper si pune-l la prajit intr-o tigaie cu o lingura de ulei de susan si 2 linguri de ulei de masline cu pielea in jos pentru 4 minute. Dupa intoarce-l si lasa-l 3-4 minute si cu partea fara piele pe tigaie.

4. Intre timp pune in alta tigaie o lingura de ulei de susan si 2 linguri de ulei de masline si caleste 1-2 minute spanacul. Adauga apoi noodles, jumatate din bolul cu sosul de soia si mai lasa pe foc 2-3 minute sau pana cand s-a incalzit bine.

5. Cand somonul este aproape gata, adauga restul de sos de soia si mai lasa-l 1-2 minute pana cand se glazureaza. Mie imi place sa las pielea somonului crocanta asa ca fereste-o de sos.

Serveste somonul pe pat de noodles cu ceapa tocata fin si un wedge de lime langa.

P1010307-2

Please install and activate Basic MailChimp plugin from Appearance → Install Plugins.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*