Strudel cu dovleac

Placinta cu dovleac

test

Pentru ca saptamana asta in parcul Tineretului sunt Zilele Recoltei (25 septembrie – 2 octombrie), am mers si noi acolo sa luam ingrediente direct de la producatori cu care sa facem bunatati de toamna :). Astfel am pus mana pe un minunat dovleac placintar din care am copt o placinta cu dovleac foarte parfumata.

Dovleacul a fost din soiul butternut, este cam cel mai intalnit in pietele si supermarketurile romanesti. Daca il depozitati intr-un loc racoros, il puteti pastra peste iarna, fiind unul dintre cele mai rezistente soiuri de dovelac. Se spune ca aroma i se intensifica pe masura ce este pastrat mai mult timp; la mine a rezistat doar cateva zile.

Gatit, este dulce la gust si are usoare arome de nuca. Se foloseste la placinte, supe creme su pur si simplu copt :).

Asa arata:

dovleac placintar

Ingrediente Placinta cu dovleac

600 gr dovleac placintar
400 gr foietaj placinta
60 gr zahar
100 gr unt
150 gr unt topit
zahar pudra
scortisoara

Mod de preparare Placinta cu dovleac

Curatam dovleacul de coaja, dupa care il dam pe razatoare, pe partea mai mare.

Punem pe foc dovleacul ras impreuna cu scortisoara, zaharul si untul si amestecam la foc mic aproximativ 15 minute ( sau pana cand compozitia pierde din apa).

Dupa ce calim compozitia, o lasam la racit, timp in care topim untul necesar pentru a unge foile de placinta. Cand se topeste, untul se lasa la racit.

Mic sfat: Daca vreti sa va bucurati de aceasta placina pana toamna urmatoare :), puteti face o cantitate mai mare de compozitie si o puteti congela in pungi, cat sa va ajunga pentru o umplutura. 

Tapetam o tava cu hartie pentru copt, si incepem sa aranjam foile pentru placinta. Astfel, in tava punem o prima foaie de placinta pe care o ungem cu untul topit si racit, dupa care asezam o a doua foaie pe care o ugem cu unt si tot asa pana cand facem 5 foi de placinta.

Punem jumatate din compozitie deasupra foilor (doar pe o parte, nu o intindem peste tot), pliem capetele si rulam pana se formeaza un rulou. Ungem pe deasupra cu unt topit sa se rumeneasca si repetam procesul si pentru a doua placinta.

Dam la cuptor, la 180°C si lasam 25-30 de minute sau pana cand placinta este rumenita pe deasupra. Dupa ce s-au racit le taiem si le pudram cu zahar pudra.

Strudel cu dovleac

Reteta inspirata de la Laura Adamache

Please install and activate Basic MailChimp plugin from Appearance → Install Plugins.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*