penne siciliene alforno

Ingrediente – Penne siciliene al forno

  • 300 g paste
  • 200 g bacon
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 200 ml suc de rosii
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 200 g mozzarella
  • 50 g parmezan
  • 200 g piept de pui
  • 200 g ciuperci
  • ulei de masline
  • sare, piper

Mod de preparare – Penne siciliene al forno

Se pregatesc ingredientele necesare: puiul si baconul se taie fasii (cat o pasta de mari), ceapa se taie solzisori, usturoiul se da pe razatoare sau se taie foarte fin, mozzarella se da pe razatoare, ciupercile se taie felii si parmezanul se rade.

Se pun pastele la fiert in apa cu putina sare si se fierb cu 2 minute mai putin decat timpul indicat pe ambalaj.

Se pun ceapa, usturoiul si baconul la calit in ulei de masline. Dupa ce se inmoaie ceapa se adauga pieptul de pui si se lasa pana se se face alb apoi se adauga ciupercile. Dupa ce s-au inmuiat ciupercile se adauga sucul de rosii, se lasa 4-5 minute, se adauga smantana pentru gatit si se mai lasa 3 minute la foc mic.

Se pun pastele si compozitia intr-un vas termorezistent, se adauga mozzarella rasa si se presara parmezanul. Se da la cuptor (preincalzit la 180 C) pana se rumenesc.

Eu am folosit o tava de lut, asa cum vedeti in imaginea de mai jos dar se poate folosi un vas termorezistent sau orice fel de tava pe care o puteti pune la cuptor ca cele de mai jos

pene siciliene alforno

Please install and activate Basic MailChimp plugin from Appearance → Install Plugins.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*