pate de ciuperci

Pateul de ciuperci este un preparat in care puteti simti cu adevarat aroma ciupercilor care se imbina foarte bine cu gustul bogat al untului.

Ingrediente – Pate de ciuperci

  • 500g de ciuperci champignon
  • 50g de hribi deshidratati
  • 400g de unt
  • 5 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 3-4 crengute de cimbru proaspat
  • 200 ml de vin alb sec
  • zeama de la o lamaie
  • o mana de patrunjel
  • sare, piper

pateu de ciuperci

Mod de preparare – Pate de ciuperci

Se pregatesc toate ingredientele: Hribii se hidrateaza o ora in apa calduta si se toaca marunt; aveti grija sa ii spalati foarte bine pentru ca majoritatea au nisip. Ciupercile se curata si se feliaza subtire. Usturoiul zdrobeste sau se da pe o razatoare mica. Ceapa se toaca marunt. Patrunjelul se toaca.

Se topesc 50g de unt in tigaie si se caleste ceapa in el pana se inmoaie. Se adauga usturoiul si cimbrul si se mai calesc inca 2 minute.

Se adauga ciupercile si se lasa pe foc 7-8 minute pana se inmoaie.

Se adauga vinul si zeama de lamaie si se mai lasa pe foc pana se evapora tot lichidul. Se adauga patrunjelul, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit complet puneti compozitia intr-un blender impreuna cu untul ramas si mixati pana cand aceasta devine omogena.

Se pune in formele in care vreti sa il serviti si se da la frigider cateva ore pana se intareste.

Se serveste cu paine prajita si cu cimbru proaspat.

 

Nu uitati sa ne lasati un vot in casuta de mai jos. Daca v-a placut reteta impartasiti-o si cu prietenii pe retelele de socializare 🙂

Pofta buna!

Please install and activate Basic MailChimp plugin from Appearance → Install Plugins.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*