mini galuste cu ricotta si sos de rosii

mini galuste cu ricotta si sos de rosii

 

Astazi am ales sa fac o reteta care s-ar fi potrivit mai mult intr-o duminica frumoasa de vara, dar vremea de afara a tinut cu mine si pe langa cele 10 grade, am avut parte si de un soare stralucitor si calduros care m-au facut sa uit ca afara este ianuarie.

Reteta am vazut-o la bucatarul italian Gennaro Contaldo si pentru ca sunt fan retetelor italientesti simple si rapide am tinut neaparat sa o incerc.

Este o mancare rapida, pe care o puteti face in cantitati mai mari atunci cand aveti invitati. Efectul va fi garantat pentru ca este o reteta in care va veti implica 100% datorita galustelor facute in casa, cu care cu siguranta o sa impresionati pe oricine :).

Mini galustele sunt foarte delicate, fine la gust, pufoase,  iar sosul de rosii aromatizat cu usturoi si busuioc o sa le imbibe cu savoare. Luati o imbucatura si inchideti ochii… o sa vedeti Italia.

As vrea sa mai incerc odata reteta la vara, cu rosii proaspete si urda de la producatorii locali.

Ingrediente Galuste cu ricotta

  • 200g faina
  • 220g ricotta
  • 30g parmezan ras
  • 3 galbenusuri
  • un praf de nucsoara
  • sare, piper

* ricotta este un sortiment de branza produsa in Italia din resturile ramase din productia altor tipuri de branza. La noi se numeste Urda. Are o consistenta sfaramnicioasa, este foarte usoara si cremoasa si are un gust dulceag.

ingrediente galuste cu ricotta

 

Ingrediente Sos de rosii

  • 700g rosii cuburi sau jumatati, in conserva
  • 3-4 catei de usturoi
  • un ardei chilli
  • o mana de busuioc proaspat
  • ulei de masline
  • parmezan pentru servit

*cautati in supermarket conserve de rosii care sa contina doar rosii, suc de rosii si sare, fara conservanti

 

ingrediente sos de rosii pentru galuste cu ricotta

 

Mod de preparare Mini galuste cu ricotta in sos de rosii

Galustele

Intai puneti la fiert o oala cu apa in care se vor fierbe galustele. Puneti 2-3 prafuri de sare in apa.

Amestecati cele 3 galbenusuri cu branza ricotta, usor, cu o furculita. Adaugati faina, parmezanul, un praf de nucsoara, sare si piper si incepeti sa amestecati cu mana pana cand obtineti un aluat. Framantati aluatul cu mana 2-3 minute si impartiti-l in 4 bucati. Rulati aluatul in fasii de forma unor carnati si taiati-le in diagonala, in bucati de 1.5 cm.

Cand apa da in clocot puneti galustele la fiert si lasati-le cateva minute pana cand incep sa pluteasca deasupra apei (in momentul in care le puneti in apa o sa vedeti ca acestea stau la fundul oalei iar pe masura ce incep sa fiarba se ridica la suprafata). Cand s-au ridicat toate dati focul la minim si lasati-le sa mai fiarba la foc mic 2 minute. Acoperiti oala cu un capac.

mini galuste cu ricotta

galuste cu ricotta

galuste cu ricotta fierte

Sosul de rosii

In timp ce se fierb galustele trebuie sa facem sosul de rosii.

Tocati usturoiul si ardeiul rosu si puneti-le la calit in 2 linguri de ulei de masline. Dupa un minut adaugati sosul de rosii si lasati sa fiarba 3-4 minute sa se intrepatrunda aromele. Inainte sa luati sosul de pe foc adaugati si busuiocul tocat grosier si amestecati bine. Potriviti de sare si piper.

Cand galustele sunt gata scoteti-le cu o paleta din oala si adaugati-le in tigaie, peste sos. Amestecati usor astfel incat toate galustele sa fie acoperite de sos.

Serviti mancarea fierbinte, cu busuioc si parmezan presarat deasupra.

usturoi si chilli calit

 

 

mini galuste cu ricotta si sos de rosii

 

 

 

 

Nu uitati sa ne lasati un vot in casuta de mai jos. Daca v-a placut reteta impartasiti-o si cu prietenii pe retelele de socializare :)

Pofta buna!

Please install and activate Basic MailChimp plugin from Appearance → Install Plugins.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*