humus

humus

Ingrediente – Humus

  • 2 conserve de naut (400g)
  • 2 catei de usturoi
  • zeama de lamaie (dupa gust)
  • 1-2 linguri de tahini / tahina (pasta de susan)
  • ulei de masline
  • sare, piper, boia iute

Mod de preparare – Humus

Scurgeti boabele de naut de zeama din conserva, clatiti nautul si curatati toate boabele de pielita. Pastrati o cana de zeama din care a stat nautul pentru a o adauga mai tarziu in humus.

Puneti boabele de naut intr-un blender impreuna cu pasta de susan si usturoiul tocat in prealabil. Tocati toate ingredientele pana cand obtineti o pasta densa. Subtiati humusul pana capata consistenta dorita adaugand zeama de la boabe si blenduind in continuare.

Asezonati pasta obtinuta cu sare, piper si zeama de lamaie iar la final stropiti cu ulei de masline si presarati boia iute pe deasupra.

* se serveste cu lipie libaneza 

* in loc de ulei de masline si boia iute peste humus puteti adauga pesto de busuioc

Please install and activate Basic MailChimp plugin from Appearance → Install Plugins.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*