biscuiti cu fistic

Imi place atat de mult fisticul incat am facut biscuitii astia in seara zilei in care am gasit reteta. Biscuitii cu fistic se fac rapid, sunt excelenti la gust si merg de minune dimineata cu o cafea, la 16-17 cand te apuca pofta de dulce, cu un ceai sau seara, cu un pahar de lapte.

Ingrediente Biscuiti cu fistic

  • 236 g unt
  • 96 g zahar pudra
  • 1/2 lgt sare
  • 300 g faina
  • cam 115 g fistic (prajit si sarat)

Metoda de preparare

Pune untul, zaharul si sarea in bolul robotului de bucatarie. Mixeaza pana devine moale. Adauga faina si mai mixeaza putin pana cand obtii un aluat sfaramicios. Adauga si fisticul si mai amesteca putin pana cand fisticul e incorporat.

Scoate aluatul obtinut pe suprafata de lucru si formeaza o bila. Taie bila in 2 si, ruland aluatul pe masa, formeaza din fiecare bucata cate un “bustean” cam de 15 cm. Infasoara bucatile in folie alimentara si da la congelator pentru cel putin 30 de minute.

Incinge cuptorul la 175 grade si pune foaie de copt intr-o tava. Scoate o bucata de aluat din congelator si taie-o in felii de 0.5 spre 1 cm (in functie de ochi si indemanare). Pune feliile in tava de copt si coace biscuiteii pana cand se fac aurii pe margini, cam 10-15 minute. Cat timp se coace tura asta, pregateste a doua tava cu cealalta bucata de aluat din congelator.

Lasa-i sa se raceasca si, daca nu ii devorezi pe toti imediat asa cum imi venea mie sa fac, ii poti tine intr-o cutie bine inchisa. Ies cam 30-40 de biscuiti, in functie de cat de gros i-ai taiat.

Tips & Tricks

– Cantitatea de fistic poate varia in functie de cat de mult iti place. De asemenea, poti folosi si fistic neprajit/nesarat dar biscuitii dulci cu fisticul sarat merg de minune.

– Ca sa dai “busteanului” o forma cat mai rotunda, dupa ce il infasori in folia alimentara, mai ruleaza putin pe masa.

– Daca vrei ceva si mai delicios, fa biscuiti-sandwich punand nutella, gem sau orice alta crema iti place.

biscuiti cu fistic

Please install and activate Basic MailChimp plugin from Appearance → Install Plugins.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*